اگر میخواهید برندتان را ماندگار کنید و در حافظه تصویری مخاطبتان نقش منحصر به فردی را حک کنید، برای طراحی لوگوی کسب و کارتان سنگ تمام بگذارید!
اهمیت داشتن لوگو برای هر کسب و کار، پرواضح و روشن است به همین خاطر امروزه تمامی کسب و کارهای خرد و کلان، طراحی لوگو را جزء اولین برنامههای راه اندازی تجارت خود قرار میدهند چرا که برند در کنار نقش لوگو معنی پیدا میکند و بخش عمدهای از فرآیند برندینگ، به طراحی لوگو اختصاص مییابد.
اما به اندازه داشتن لوگو، نوع طراحی آن، بسیار مهم است زیرا که هر آرم، بنا به نوع تصویر و تایپوگرافی که در آن بکار برده شده، احساسی متفاوت به برندتان میدهد. این موضوع از این جهت حائز اهمیت است که مخاطب اولین چیزی که از کسب و کارتان مشاهده میکند، لوگوی شما است پس حتما باید پیام و احساس درستی را به او منتقل کنید.
در این مقاله تعدادی از انواع لوگو در تایپهای مختلف آورده شده است:
لوگوهای حرف نماد یا مونوگرام (lettermark)
این مدل لوگوها همانطور که از نام آنها پیدا است، مبتنی بر حروف هستند. این حروف میتواند نام کامل برند و یا در صورت طولانی بودن، مختصرشده آن باشد. مونوگرامها در عین سادگی، قابلیت استفاده در امور گرافیکی و تبلیغاتی را دارند و به راحتی نام برند را در ذهن مخاطب ثبت میکنند. برندهای HP و ناسا از این سبک برای طراحی لوگوهای خود استفاده کردهاند.
لوگو تایپ یا آرمهای کلمات کلیدی (logo type)
مشابه مونوگرام این سبک از طراحی لوگو، مبتنی بر نوشتار و قلم است که به نام برند دلالت میکند اما هر یک از حروف به شیوهای خاص، زیبا و خلاقانه طراحی میشوند. انواع فونت، در هزاران سبک، شکل، اندازه و نوع چینش کنار هم، هر کدام تاثیری متفاوت روی مخاطب میگذارند و شناخت او را از برند افزایش میدهند. به طور مثال فونتهای دست خطی، شکلی رسمیتر به لوگو میدهند. فونتهای ضخیم، نشان از قدرت و نیرومندی هستند و فونتهای اریبی، حس انگیزش و حرکت را القا میکنند همچنین فونتهای استفاده شده در صنعت مد، اغلب ظریف و تمیز طراحی میشوند تا حس راحتی را انتقال دهند. نمونههایی از مونوگرامها را در زیر مشاهده میکنید. نماد Google و کوکاکولا مثالهایی از این نوع طراحی هستند.
لوگوهای تصویری (symbols logo)
این نوع لوگو، صرفا با طراحی یک تصویر شکل میگیرد و با دیدن آن، نام برند در ذهن مخاطب نقش میبندد و سریعا قابل تشخیص است. همچنین این نوع از لوگوها در اندازه کوچک هم واضحند و ذاتا توضیحی را راجع به آن برند در طرح خود نهفته دارند. لوگوی شرکت اپل، توییتر، اینستاگرام و ...، مثالی از این نوع طراحی است.
لوگو مفهومی (abstract logo)
یکی از جالبترین انواع لوگوهای حرفهای است که مبتنی بر فرم و رنگ است و با قدرت خیالپردازی ذهن مخاطب بازی میکند. البته باید این انتخاب به خوبی و درستی انجام گیرد تا در عین ابهام، به راحتی قابل تشخیص باشد. معمولا این سبک از طراحی لوگو متشکل از اشکال هندسی انتزاعی است. از لوگوی برند نایک و پپسی میتوان برای این سبک، یاد کرد.
کاراکتر نماد یا ماسک (mascots)
این آرمها، متشکل از شخصیتهای مصور هستند که میتوانند خیالی و یا واقعی باشند. این نماد یک نماد شخصیسازی شده برای برندتان است و میتوانید از آن به عنوان سفیر تجارت خود استفاده کنید. برندهای KFC، BIC و ... از این سبک در طراحی لوگوی خود استفاده کردهاند.
لوگوی ترکیبی (Combination mark)
این سبک، همانطور که از نام آن پیداست، متشکل از دو یا چند نوع طراحی است. به این صورت که میتوان فرم و متن را با هم همراه کرد و تصویر کسب و کار را برجستهتر جلوه داد. در این سبک تصویر و نوشته، در عین استقلال، مکمل یکدیگرند و باید هارمونی داشته باشند. مخاطب با دیدن آن، فورا به برقراری پیوند بین نام و تصویر میپردازد. لوگوی برندهای برگرکینگ و لاگوست، مثالهایی از این سبک هستند.
در صورتیکه میخواهید کسب و کار خودتان را راه اندازی کنید، مشاوران ما شما را در کلیه مراحل راهنمایی خواهند کرد و تیم گرافیک جهانسو، راه را برای مطرح شدنتان هموار میکند.
مقالات مرتبط: